Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
AKTUÁLNÍ DĚNÍ V NAŠICH FARNOSTECH

Krouna - Šestou neděli velikonoční 5. května jsme s dětmi ve farnosti prožili pěkné odpoledne při společné cyklo-vyjížďce ke krounské hájence. Velmi milého a srdečného přijetí se nám dostalo od pana Bukáčka. Chvíli jsme poseděli a pobesedovali, pak si opekli buřty a na závěr krmili daňky. Počasí bylo trošku vrtkavé, ale přálo nám. Jeli jsme v počtu 4 dospělí a 4 děti. Na pátou hodinu jsme museli být zpět, protože v kostele začínala májová pobožnost.

 

Foto: P.V.Handl

 

Díky všem zúčastněným. Chvála Pánu Bohu.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P.V.Handl

 

Taize zpěvy a mše s dětmi Kouně a Pusté Kamenici

 

Krouna a Pustá Kamenice - Čtvrtou neděli velikonoční 21.4.3013 jsme mohli při mši sv. s dětmi v Krouně i v Pusté Kamenici hostit scholu z Hlinska. V počtu třinácti zpěváků a hudebníků doprovodili nedělní liturgii zpěvy z Taize. Zpěvy jsou jak známo přes svou jednoduchost velmi podmanivé a působivé. Díky, že je zpěváci právě takto předali. Jejich vystoupení se velice líbilo. Díky jim a díky farníkům za jejich přijetí a farníkům z P.Kamenice i za malé pohoštění. Vše k větší slávě Boží.

 

Foto: Gregorová Tereza a Hromádko Pavel

 

Taizé je malé městečko ve francouzském Burgundsku. Komunita Taizé je náboženské ekumenické společenství (se sídlem v Taizé). Tato francouzská komunita má dějiny, jež sahají až do roku 1940, kdy zakladatel hnutí, bratr Roger (Roger Schütz), švýcarský protestant, přišel do burgundského městečka Taizé. Tam roku 1949 založil s dalšími příznivci ekumenický mužský řád (bratrstvo), který dnes čítá kolem 100 bratrů, z jedné třetiny katolíci, ze dvou třetin příslušníci různých církví reformačního typu. Od 60., zejména však 70. let 20. století se Taizé stalo centrem mezinárodních setkání evangelické i katolické mládeže, která zde žije ve stanových táborech a věnuje se meditacím, rozhovorům, zpěvu apod. Odhaduje se, že ročně se zde vystřídá kolem 200 tisíc návštěvníků. Společné modlitby zde může zároveň prožívat až 6 tisíc návštěvníků, pro které je k dispozici ubytování přímo v komunitě. Komunita pořádá duchovní setkání po celém světě. Jejích písně se rozšířily a používají se v mnohých scholách a při modlitebních setkáních.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Ping-pong s farníky v Pusté Kamenici

 

Pustá Kamenice - Několik ilustrativních fotografií z neděle 14.4.2013, kdy jsme s několika farníky z P. Kamenice zkoušeli ping-pong na dvou stolech v kulturním domě v PK (ve sklepních místnostech), zda-li by se tam v blízké budoucnosti nedal uskutečnit malý turnaj mezi farnostmi Krouna a P. Kamenice.

 

Foto: Hromádko Pavel

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: