Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
AKTUÁLNÍ DĚNÍ V NAŠICH FARNOSTECH

První svaté přijímání

 

Krouna - V neděli 26.5. na slavnost Nejsvětější Trojice přistoupilo v kostele sv. Michaela, archanděla 6 dětí k prvnímu svatému přijímání: 3 děti z farnosti KR: Marie Gregorová, Kristýna Chlupáčová a Kryštof Pavliš; 1 dítě z farnosti PK: Daniela Drahošová z Rychnova; 2 děti z farnosti Raná: Kateřina Drapáková a Václav Modráček, oba z Kladna. Díky Pánu Bohu a Spasiteli za milost, že dává účast nejen dospělým, ale i dětem na svém životě srze svátost Eucharistie. Těmto dětem přejeme, aby skrze pravidelné a časté přijímání této svátosti rostlo jejich přátelství s Kristem, sílila víra, naděje a láska, a aby předešly pádům a setrvaly v milosti posvěcující. Po mši sv. se sešli děti s rodiči, prarodiči a sourozenci na faře k posezení a pohoštění. Díky všem za účast a jakoukoli pomoc.

 

Foto: Šmok Jan ml.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P.V.Handl

 

Noc kostelů 2013

 

Krouna - V pátek 24. května 2013 se krounská farnost a kostel sv. Michaela zapojil do akce Noc kostelů. Po úvodu se uskutečnil pěkný a neobvyklý kontrabasový koncert v 18.00. Na programu byly dále: komentovaná prohlídka kostela, seznámení s liturgickými předměty, zpřístupnění kůru a zvonice, mše svatá a na závěr modlitba za obec. Díky panu starostovi Pavlu Ondrovi za jeho účast a pozdrav. Velké dík za vydatnou spolupráci patří Martinu Vtípilovi, Tereze Gregorové a Josefu Hromádkovi. Ovšem dík a chvála patří na prvním místě Bohu.

 

Foto: Šmok Jan ml.

 

Noc kostelů navazuje na stejnou akci, která se každoročně koná v zahraničních metropolích. V České republice proběhla letos popáté a stává již tradiční událostí, očekávanou mnoha tisíci zájemců vždy na přelomu května a června. Noc kostelů má ekumenický charakter. Během Noci kostelů 24. května 2013 se v České republice otevřely brány více než 1300 kostelů a modliteben. Záměrem Noci kostelů je otevřít a představit turistům, návštěvníkům i obyvatelům kostely, kláštery a modlitebny a nabídnout v nich duchovní a kulturně-naučný program, jakož i vydat svědectví o živé a autentické víře v Boha a Ježíše Krista.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P.V.Handl

 

Den matek

 

Krouna - V neděli 12.5. jsme si ve farnosti připomněli Den matek. Po májové pobožnosti s dětmi v kostele jsme na faře květinou-růží poděkovali maminkám a babičkám a popřáli jim pevnou víru a zdraví a pozvali je k poslechu harmoniky Pavla Paseky a k posezení s občerstvením. Promítli jsme současně některé fotogalerie z farních akcí.

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P.V.Handl

 

Cesta světla

 

Krouna - 5. neděli velikonoční  28. dubna se podařilo v Krouně uskutečnit velikonoční pobožnost Cesta světla. V patnácti zastaveních jsme s velikonoční svící-paškálem, která představuje vzkříšeného a vítězného Krista, prošli za zpěvu písní částí naší obce. Při této pobožnosti jsme děkovali a rozjímali nad slávou Kristova vzkříšení a nad velikonočními plody, které z Jeho vzkříšení plynou pro křesťany, a k nímž jsou voláni i nevěřící.

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P.V.Handl

 

Křížová cesta s dětmi

 

Krouna - Malé ohlédnuti k době postní nám připomene křížovou cestu, kterou v neděli 17. února 2013 v kostele sv. Michaela, archanděla vedly sami děti. Hudbou a zpěvem doprovázela naše rytmická schola.

 

Foto: Šmok Jan ml.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P.V.Handl

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: