Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
MŠE SVATÁ U KAPLE PANNY MARIE NA ČACHNOVĚ

Čachnov - Ve čtvrtek 22. srpna 2013 v den svátku Panny Marie Královny se v 17.00 hod uskutečnila mše sv. u kaple Panny Marie na Čachnově. K bohoslužbě se tak sešli věřící z Čachnova, Pusté Kamenice a Krouny po více letech a účast byla větší, než se čekalo. Po mši, kterou sloužil místní duchovní správce z Krouny P. Vladimír Handl, proběhla mariánská pobožnost s bavorskými litaniemi a po ni otec Vladimír žehnal prvotiny z úrody a rovněž byliny a květiny.

 

Prvotiny z úrody jsou odvěkým výrazem vděčnosti Tvůrci za dary potřebné k životu. Obohacují pokrmem naše rodinné stoly a též oltář, kde slavíme hostinu s Kristem. V době vrcholícího léta se rovněž žehnají květy a byliny, zejména ty, které léčivými účinky prospívají lidem. Panna Maria, Matka Boží, je v církvi právem považována za nejkrásnější květ stvoření, jehož plodem je Kristus, Emanuel, Bůh s námi. Počasí nám přálo, zúčastnění byli velmi spokojeni a vděční.

 

Foto: Mgr. Ondra Pavel, starosta obce

 

Díky Pánu Bohu, díky za účast panu starostovi Pavlu Ondrovi z Krouny, díky ženám z Čachnova a panu kostelníkovi z Pusté Kamenice za přípravu kaple a samotné liturgie. Kéž by se tato mše slavená v přírodě u kaple s výhledem na naše okolní obce a farnosti a v blízkostí polí, lesů a luk, stala pro naše dvě farnosti tradicí, která by se do příštích let mohla obohatit a posílit o moment výrazněji ukazující na dožínky; tedy s malým pohoštěním po mši a s přípitkem.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: