Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
AKTUÁLNÍ UDÁLOSTI VE FARNOSTECH KROUNA A PUSTÁ KAMENICE

Krouna - Aktuální události ve farnostech Krouna a Pustá Kamenice zahrnují období od 10. srpna do 28. října 2013, vč. farního ping-pongu 14. července, při nichž jsme pořídili více či méně snímků. Díky zejm. Martinu Vtípilovi a Tereze Gregorové za službu fotografování farnosti a osobám.

 

Ekumenická bohoslužba 28. října 2013

 

Krouna - Dík chvályhodné tradici jsme se i letos sešli 28. října 2013 v Den vzniku samostatného československého státu v Krouně  k ekumenické bohoslužbě. Ta proběhla za přítomnosti obou místních duchovních, pana starosty Ondry a zástupců farníků obou církví v katolickém kostele sv. Michaela, archanděla se začátkem v 17 hod. Bohoslužbě předsedal P. Vladimír Handl (KC) a promluvu přednesl Br. David Sedláček (ČCE). Po ní jsme se s bratry evangelíky sešli na faře k druhé části setkání k neformálnímu posezení, popovídání a malému občerstvení. Díky všem za účast, za dobrou vůli k sblížení i za sjednocení se v modlitbách za náš národ.

 

Foto: Vtípil Martin

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Farní výlet do Kutné Hory

 

Krouna - Myslím, že je milá vzpomínka na společný čas prožitý na farním výletu. Bývají to chvíle duchovně-poznávací i relaxační. Letos se uskutečnil v sobotu 5. října 2013 před památkou Panny Marie Růžencové do Kutné Hory, které je jedním z míst, kde je možno v chrámu sv. Barbory získat plnomocné odpustky v Roce víry.

 

Foto: P. V. Handl

 

Mimo tento stavitelský, historický a církevní skvost jsme navštívili farní kostel sv. Jakuba, kde byla mše sv. a katedrálu Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedleci. V rámci odpoledního volitelného programu jsme absolvovali buď prohlídku Vlašského dvora s expozicí Královská mincovna nebo prohlídku podzemí – Cesta stříbra anebo se vyžili na bobové dráze. Společný oběd byl v restauraci U žlutého kola.  Na zpáteční cestě jsme se pak ještě zastavili na skleničku či hrnek něčeho lahodného. Počasí nám i letos velmi přálo. Díky a chvála Pánu Bohu. Dík za veškeré zajištění.

 

Foto: Vtípil Martin

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát a další fotografie najdete zde.

 

P. V. Handl

 

Misijní koláč

 

Krouna - Tak jako snad ve všech farnostech, tak i u nás v Krouně pamatujeme na Světový den modliteb za misie i na misijní sbírku.

 

Již třetím rokem se nadto zapojujeme aktivitou Misijní koláč. Letos jsme využili vstřícnosti pana Mgr. Josefa Kyncla, ředitele Základní školy v Krouně, a koláčky k letošní misijní neděli napekli ve školní kuchyni. V sobotu před Misijní nedělí 20. září se nás sešlo celkem 17 dospělých a 6 malých pekařů a pekařek. Díky dobré náladě, radosti z toho, že společně pomáháme a profesionálnímu zázemí se dílu dobře dařilo. Dopoledne rychle uteklo a výsledkem naší pětihodinové práce bylo 110 pytlíčků s voňavým obsahem.

 

Foto: Vtípilová Markéta

 

V neděli ráno jsme se sešli v kostele sv. Michaela, archanděla a společně jsme slavili mši svatou. Formulář této liturgie byl právě za misie, misionáře a hlásání radostné zvěsti evangelia. Po mši pár hbitých rukou připravilo před kostelem stoly, ke kterým se zakrátko začali hrnout nedočkaví farníci. V několika málo minutách byly koláčky pryč a mohli jsme začít počítat výtěžek. Za koláče jsme utržili 8 065 Kč a mešní sbírka činila 3 235 Kč. Krounští farníci tak Papežské misijní dílo podpořili celkovou částkou 11 300 Kč.

 

V kostele sv. Anny v P. Kamenici se rovněž slavila misijní neděle a byla spojená s misijní sbírkou a pečením a prodejem misijních koláčků před kostelem. Vybralo se tam celkem 3860 Kč (1385 Kč ze sbírky a 2475 Kč z koláčků). Všem, kteří jakkoli přispěli, upřímně děkujeme.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Vtípilová Markéta

 

Mše s dětmi

 

Krouna - Několika snímky si připomeneme mši sv. s dětmi z neděle 15. září 2013. Tyto mše s dětmi, jejich doprovod rytmikou a sbírka na opravy probíhají každou třetí neděli v měsíci. Názornější a jednodušší formou  s pomocí vhodného předmětu se přibližuje dětem nedělní evangelium. Dík dětem za odvahu přijít před oltář a hledat odpovědi a velké dík také naši farní schole za hezkou, kvalitní a vytrvalou hudební službu farnosti a dětem.

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Farní čaj

 

Krouna - V pátek 6. září začínajícího školního roku 2013/14 jsme se po prázdninách sešli na farní čaj, abychom u něho poseděli, pobesedovali, rozdělili se o prázdninové a dovolenkové dojmy, připili si sklínkou dobrého vína a abychom také posilovali dobré vztahy mezi farníky. Domlouvali jsme rovněž konkrétnější obrysy plánovaného farního výletu. Díky všem za účast. Ať vás provází Boží pomoc, ochrana a požehnání.

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Žehnání školních tašek

 

Krouna - První zářijový den v neděli jsme na začátku školního roku 2013/14 v obou farnostech (KR a PK) při bohoslužbách žehnali věřícím dětem školní tašky a pomůcky. Každoročně takto vyprošujeme starším a mladším žákům požehnání od Pána Boha, aby se v prostředí školy těšili Boží pomoci a ochraně a aby obstáli a rovněž, aby vzhledem k výuce byli vnímaví a spolehliví a vnášeli do školy Ducha Kristova. To ostatně samy děti vyslovují v připravených přímluvách. Dětem našich farností přejeme, aby si v tomto školním roce co nejvíce odnesly a aby škola pomáhala budovat jejich charakter a lidské vztahy.

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Úklid kostela před poutí

 

Krouna - V sobotu dne 10. srpna 2013 proběhl úklid kostela sv. archanděla Michalela v Krouně před poutí. Poutní mši sv. slavíme ve farnosti a obci každoročně v neděli po slavnosti Nanebevzetí Panny Marie (15.8.). Letos to bylo 18. srpna 2013. Díky a zaplať pán Bůh všem pravidelným pomocníkům, že se jejich víra a vztah k Pánu Bohu promítá i do péče o kostel.

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Farní ping pong

 

Pustá Kamenice - V neděli 14. července 2013 se v kulturním domě v Pusté Kamenici sešlo celkem 15 hráčů z Krounské a Kamenické farnosti, aby poměřili své dovednosti v turnaji ve stolním tenise.

 

Soutěžilo se ve dvou kategoriích, systémem každý s každým. V nižší kategorii se utkali 3 chlapci, kteří skončili v tomto pořadí: 1. Šmok Jakub (KR), 2. Šmok Vojta (KR) a 3. Hromádko Michal (PK).

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Vzhledem k hojné účasti v kategorii dospělých byli sportovci rozdělení do 2 skupin po 6 hráčích. Vítězové a druzí ze skupin se poté utkali o medailová umístění. Celkové pořadí je určeno počtem vyhraných setů.

 

Za zmínku stojí sportovní úspěch Jirky Gregora, který se nebál soutěžit ve vyšší věkové kategorii. Mezi dospělými obsadil krásné 3. místo, ke kterému mu upřímně, stejně jako ostatním umístěným hráčům, gratulujeme.

 

Pořadí:

 

1. František Šebek

2. Vladimír Handl

3. Jiří Gregor

4. Jan Šmok st.

5. Josef Renza

6. Josef Hromádko

7. - 9. Jaroslav Najbert, Pavel Hromádko, Jiří Šmok

10. - 12. Petr Hromádko, Michal Hromádko, Jan Šmok ml. 

 

Všem hráčům děkujeme za účast a budeme se těšit zase příště!

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: