Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
DIECÉZENÍ SETKÁNÍ DĚTÍ V HRADCI KRÁLOVÉ

Krouna - V sobotu 17. května 2014 jsme se na nádraží v Krouně sešli: Terezka, Daneček, Eliška, Kryštof, Danielka, Maruška a Káťa, abychom putovali na tradiční Diecézní setkání dětí.

 

Setkání pořádá Biskupství královehradecké každé dva roky a letošní bylo zaměřeno na 350. výročí založení královéhradecké diecéze a na Rok povolání. Dopoledne jsme si mohli vybrat z šesti tematických programů a hned na začátek jsme navštívili biskupskou rezidenci. Tam jsme poznávali biskupy při návštěvě interaktivní galerie obrazů biskupů, biskupské kaple a Trautmannsdorfské knihovny. Poté jsme se přesunuli do Nového adalbertina do katakomb na téma "Proč se jmenují patroni diecéze" a pak jsme ještě stihli v kostele Nanebevzetí Panny Marie téma "Může být smrt dobrá?". Občerstvení v cukrárně nás posilnilo před společným odpoledním plněním dalších úkolů.

 

Foto: Gregorová Tereza

 

Ve dvě hodiny začala mše svatá, kde dostalo každé dítě osobní požehnání od pana biskupa Josefa Kajnka. Mše svatá byla zaměřena na znovuprožití osobního povolání, kterého se nám dostalo při křtu, zvláště na skutečnost, že jsme byli začleněni do společenství církve, jehož obrazem je Ježíšův ovčinec, o který se Ježíš stará. Po skončení mše jsme ještě dostali před katedrálou kousek "dortu" k narozeninám diecéze. Slavení mše svaté ukončilo krásné setkání - Bohu díky!

 

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Gregorová Tereza

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: