Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
NOC KOSTELŮ 2014

Krouna - Římskokatolická farnost Krouna vás srdečně zve na mezinárodní akci Noc kostelů, která se uskuteční v pátek 23. 5. 2014 a začne v 17:25 hodin v katolickém kostele v Krouně.

 

V České republice je nyní k akci přihlášeno více než 1380 kostelů a modliteben a organizátoři finišují s přípravami programů, jejichž rozmanitá nabídka má umožnit citlivé přiblížení křesťanství, církve a víry lidem mimo církev nebo na jejím okraji. Kulturní pozadí programu Noci kostelů dává příležitost oslovit co nejširší veřejnost. Smyslem je oslovit, nabídnout, ale nevnucovat.

 

Mottem je každý rok jiný biblický verš, jehož součástí je právě slovo "noc". V letošním roce je to verš 1, 14 ze starozákonní knihy Genesis (První kniha Mojžíšova): "Nechť jsou světla na nebeské klenbě, aby oddělovala den a noc. Budou na znamení časů, dnů a let." Potřetí se k Noci kostelů připojí také ŘKF Krouna. Letošní ročník je zpestřen možností navštívit všechny tři kostely ve správě ŘKF Krouna - kostel sv. Michaela archanděla v Krouně, kostel sv. Bartoloměje v Otradově a kostel sv. Anny v Pusté Kamenici. Doprava mezi kostely bude zajištěna autobusem.

 

 

Bližší informace naleznete na plakátech a na www.nockostelu.cz.

 

Bc. Vtípil Martin

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: