Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
AKTUÁLNÍ DĚNÍ VE FARNOSTI

Krouna - Z aktuálního dění ve farnosti naleznete níže následující fotogalerie: Žehnání praporu v den oslav 130 let založení SDH v Krouně, slavnost Božího těla s eucharistickým průvodem, květinovou poutní výzdobu v kostele sv. Bartoloměje v Otradově, pěší výlet s dětmi na Čtyři palice, představení Josef Egyptský v krounském kostele.

 

Díky Pánu Bohu za společně prožité okamžiky, za růst ve víře a požehnané časy. Ať Bůh požehná všem, kdo nás navštívili a farnosti v dobrém přispěli.

 

Žehnání praporu SDH v Krouně

 

Krouna - V sobotu 28.6. při příležitosti 130 let založení Sboru dobrovolných hasičů v obci Krouna a celodenního slavení proběhlo na začátku žehnání nového praporu, jež sboru darovala Obec; současně bylo požehnáno hasičům a jejich práci. Žehnání provedl P.V.Handl za katolickou církev a duchovní slovo pronesl Br.D.Sedláček za církev evangelickou.

 

Foto: SDH Krouna

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Další fotografie najdete na stránkách SDH Krouna.

 

P. V. Handl

 

Slavnost Těla a Krve Páně

 

Krouna - Na slavnost Těla a Krve Páně 22.6. se uskutečnil v Krouně na závěr liturgie eucharistický průvod k jednomu oltáři u sochy Panny Marie. Farnost tak vyjádřila svou víru a prosila Pána o požehnání pro obec, rodiny a práci a o spravedlnost, odpuštění hříchů, pokoj a víru pro nevěřící.

 

Foto: Šmok Jan ml.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Květinová výzdoba kostela v Otradově

 

Otradov - S poutní slavností kostela sv. Bartoloměje v Otradově, která se tradičně slaví na slavnost Těla a Krve Páně, a jež letos připadla na neděli 22. června, jsme se mohli rovněž potěšit bohatou a nádhernou květinovou výzdobou od pí Štěpánky. Díky jí. Estetičnost, která vždy ohromí, poskytuje poukaz k samotnému Bohu a slouží k jeho oslavě.

 

Foto: P.V.Handl

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Pěší výlet z Karlštejna na Čtyři palice

 

Krouna - V sobotu 14.6.2014 se podařilo uskutečnit plánovaný pěší výlet z Karlštejna na Čtyři palice přes Zkamenělý zámek a Milovské perničky. Zúčastnilo se 7 dětí a tři dospělí. Díky Blance Filipiové a Janu Šmokovi za účast a pomoc. Na cestě jsme si zahráli některé hry a opekli buřty.  Myslím, že se nám tam všem líbilo. Záměrem výletů s dětmi je být v přírodě nebo navštívit nová či osvědčená místa, prožít určitý čas spolu a s Pánem Bohem, rozvíjet vztahy skrze vše, co uskutečňujeme a prožíváme a mít také pohyb.

 

Foto: Šmok Jan ml., Filipiová Blanka, P.V.Handl

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

Představení Josef Egyptský

 

Krouna - Krouna - V neděli 4.5.2014 proběhlo v krounském kostele sv. Michaela výborně připravené a  provedené představení Josef Egyptský s početným obsazením hereckým a pěveckým. Představení připravilo Salesiánské hnutí mládeže klub Hlinsko ve spolupráci s ŘKF Hlinsko.

 

Foto: Šmok Jan, ml., P.V.Handl

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

P. V. Handl

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: