Navigace
· DOMŮ
· AKTUALITY
· LITURGICKÝ KALENDÁŘ
· FARNÍ ČASOPIS
KOSTELY FARNOSTÍ
· KOSTEL V KROUNĚ
· KOSTEL V OTRADOVĚ
· KOSTEL V P. KAMENICI

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
· DEN BOJE PROTI
· TRESTNÁ ČINNOST
· BOH. VE VIKARIÁTU

· NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA

· OHLÁŠKY

· POŘAD BOHOSLUŽEB

PRAVIDELNÝ P. BOH.
· FARNOST KROUNA
· FARNOST P. KAMENICE

· VÝBĚROVÁ ŘÍZENÍ

· HLEDÁNÍ
Přístupy na stránky
AKTUÁLNÍ DĚNÍ V NAŠICH FARNOSTECH

Ohlédnutí za jáhenským svěcením v Krouně 5. 10. 2014

 

Krouna - Na posvícenskou neděli 5. října 2014 byl v Krouně vysvěcen na trvalého jáhna Petr Vtípil. Svěcením se završil tříletý formační kurz, který pro kandidáty jáhenství pořádala Královéhradecká diecéze. Celkem bylo pomocným biskupem Josefem Kajnekem vysvěceno 13 jáhnů. Petr Vtípil byl ustanoven pro službu farnosti Krouna.

 

Foto: Bárta Josef, Ondra Pavel, Vtípil Petr ml.

 

Slavnostní mše svaté s obřadem svěcení v kostele sv. Michaela archanděla i návazného pohoštění v přístavbě základní školy se zúčastnilo na 300 hostů. Vše proběhlo k široké spokojenosti díky Bohu a díky nemalému nasazení nemalého počtu lidí ochotných pomoci či finančně přispět.

 

Fotografie ze svěcení a jeho příprav budou postupně zveřejňovány, tak jak se je podaří získat od jednotlivých autorů. Prvními jsou fotografie pana Pavla Ondry, pana Josefa Bárty a pana Petra Vtípila ml.

 

Více fotografií najdete zde:

 

Strana 1

Strana 2

Strana 3

 

Bc. Vtípil Martin

 

MISIJNÍ KOLÁČ 2014

 

Krouna - Světový den misií poskytuje věřícím z různých kontinentů výsadní příležitost, aby se modlili a konkrétními skutky vyjadřovali svou solidaritu s podporou mladým církvím na misijních územích. Tolik slova papeže Františka z Poselství papeže Františka k Misijní neděli 2014, celý text najdete zde.

 

Foto: Vtípilová Markéta a Gregorová Tereza

 

Farnost Krouna děkuje všem dárcům za štědré příspěvky při sbírce na Misie a prodeji Misijních koláčů, kdy se vybralo 12 523 Kč.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Gregorová Tereza

 

FARNÍ VÝLET DO ZLATÝCH HOR

 

Krouna - Ještě si vzpomínáte? Ano, je to již více než měsíc, co jsme prožili farní výlet. Letos jsme putovali do Zlatých Hor na poutní místo zasvěcené Panně Marii Pomocné.

 

Foto: Bc. Vtípil Martin a Šmok Vojtěch

 

Nejdříve jsme ale navštívili vodní přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně, bohužel bylo trošku mlhavo, a tak jsme si nemohli výhled na Jeseníky úplně vychutnat. Vychutnat jsme si ale mohli dobrý oběd v Hotelu Praděd ve Zlatých Horách. V tomto městě jsme také navštívili farní kostel s milostným obrazem Panny Marie Pomocné, kde jsme se společně modlili. Vrcholem pouti byla návštěva výše zmíněného poutního místa, kde jsme slavili mši svatou. Při zpáteční cestě jsme ještě udělali zastávku v motorestu Studená Loučka na malé občerstvení a nákup syrečků.

 

Více fotografií najdete zde:

 

Strana 1

Strana 2

 

Bc. Vtípil Martin

 

 

Farář P. Vladimír Janouch
Kontakty



Odkazy: